opc_loader

Menu


..

NL GRATIS verzonden vanaf 55,-  BE Gratis verzonden vanaf 80,-   GRATIS afhalen in onze winkel   Snelle levering   14 dagen retourgarantie*

!! t/m 16-6-2024 15% VADERDAGKORTING op heel ons assortiment m.u.v. bestaanden aanbiedingen. CODE: VADERDAG24 !!
 

Goed gebruik van de scheerkwast

Een scheerkwast gebruikt u natuurlijk om een mooi rijk schuim te creëren en aan te brengen op de huid die u wenst te scheren. Om het beste scheerresultaat te krijgen is het van belang dat u uw scheerkwast op de juiste manier gebruikt. 

 

  • Voorweken: Indien u een scheerkwast heeft met een natuurlijke haar kunt u deze het beste even voor laten weken in een bakje lauw warm water. De haren nemen voldoende vocht op zodat u niet te veel water meer toe hoeft te voegen tijdens het opschuimen. Schut de scheerkwast voor u begint wel even uit, zodat het overtollige water uit de kwast is verdwenen.

 

  • Geen druk: Druk niet te hard met de scheerkwast tijdens het opschuimen en wanneer u het schuim aanbrengt op de huid. Als u te veel druk op de haren zet, zullen ze snel beschadigen en uitvallen. De knot word plat en in het midden kan een gat ontstaan. Tijdens het opschuimen hoeft u alleen de puntjes van de haren te gebruiken en kunt u het beste korte kleine draaibewegingen maken.

 

  • Ronde of recht op-en-neer gaande bewegingen: Wanneer u acht-vormige of recht-op-en-neer gaande bewegingen toepast bij het aanbrengen van het scheerschuim bereikt u alle plekken en heeft u uw huid de optimale bescherming en zijn alle haren goed voorbereid op uw scheerbeurt. De kans op huidirritaties en wondjes word hier door geminimaliseerd.

 

  • Schoonmaken:  Maak na elke scheerbeurt uw scheerkwast goed schoon. 
    Spoel al het achter gebleven scheerschuim goed uit onder de kraan. Sla de scheerkwast uit boven de wasbak. Hierna kunt u uw scheerkwast nog licht droogwrijven door dezelfde bewegingen toe te passen als bij het opbrengen van het scheerschuim op een droge en schone handdoek. Hierna is het verstandig om uw scheerkwast op zijn kop in een houder te hangen die in een droge ruimte staat. Zo is de kans het kleinste dat er water achterblijft in de voet van de knot. Als deze langdurig nat blijft kan dit de lijmlaag aantasten tussen de knot en het handvat en zal de knot loskomen. Daarnaast is goed reinigen van uw scheerkwast noodzakelijk voor een goede hygiëne. Maakt u uw scheerkwast niet goed schoon dan blijft u vuil op uw huid smeren en is de kans op huidirritaties erg groot.   

 

Tip voor het eerste  gebruik van een dasharen scheerkwast!
Een dasharen scheerkwast kan bij de eerste keer dat u het gebruikt, een beetje gaan ruiken naar een natte hond. 

Niet erg prettig bij het aanbrengen van uw scheerschuim. Daarom is het een goed idee om uw dasharen scheerkwast 

eerst even te laten weken en een tijd te laten staan in het opgeklopte schuim.

Ga niet te ruw om met de haren en spoel hierna de scheerkwast goed uit. 
Voortaan hoeft u niet meer bang te zijn voor minder prettige luchtjes tijdens het scheren.

 

Vragen over het gebruik van uw scheerkwast?

Heeft u specifieke vragen over het gebruik van een scheerkwast? Of wilt u weten wat het beste bij u past? 

Neem dan contact met ons op en we helpen u graag verder.
 

.js");