opc_loader

Menu


..

NL GRATIS verzonden vanaf 55,-  BE Gratis verzonden vanaf 80,-   GRATIS afhalen in onze winkel   Snelle levering   14 dagen retourgarantie*

 

Jeuk na het scheren

Iedereen kent het wel: jeuk na het scheren. De meest voorkomende irritaties na het scheren zijn rode bultjes en jeuk. Aangezien scheren voor de meeste mannen een wekelijks terugkerend ritueel is, is het natuurlijk niet fijn, wanneer je na elke scheerbeurt last hebt van irritatie en jeuk.

 

Wat kun je nu het beste doen om rode bultjes en jeuk te voorkomen?

Voor veel mannen zijn deze klachten snel op te lossen door over te stappen op een safety razor in plaats van een multimesjes systeem, zoals te krijgen bij drogisten en supermarkten.
Je zou denken dat je sneller en gladder scheert. Maar in werkelijkheid beschadigt u de huid snel doordat er met meerdere mesjes over hetzelfde stukje huid worden geschoren. 
Het eerste mesje pakt het haartje mee en het tweede, derde, vierde en soms vijfde mesje pakken vooral de huid nog mee.

Daarbij komt dat multimesjes moeilijker schoon te maken zijn. Ze raken snel verstopt met haren die tussen de mesjes en kleine draadjes in het systeem blijven hangen. Het nadeel hiervan is dat het mesje feitelijk nog goed is. Alleen doordat het niet goed schoon is trekt u sneller de haren uit de huid dan dat ze worden afgeschoren. Na zo’n scheerbeurt is het niet verwonderlijk dat de huid rood en geïrriteerd raakt. En omdat u sneller haren uit de huid trekt als afscheert, is de kans op ingegroeide haren ook nog eens groter. 

 

De voordelen van een safety razor

Safety razors werken met een enkel mesje in een ronde of hoekige kop die de juiste scheerhoek aangeeft. De ruimte tussen de onder en bovenplaat is ruim genoeg om de afgeschoren haren netjes af te voeren. Mocht de kop toch vol raken met haren dan kunt u hem gemakkelijk iets opendraaien en onder de kraan leegspoelen. Zo begint u uw volgende scheerbeurt weer met een fris scheermes.
Het scheermesje steekt aan allebei de kanten uit de kop, zodat links en rechts scheren makkelijker wordt. De onderplaat zorgt ervoor dat het mesje niet direct de huid raakt en alleen de haren afscheert. Irritatie en beschadigingen worden hierdoor vrijwel allemaal voorkomen.
Ook kunt u met een safety razor zelf de scherpte van uw double egde mesje kiezen. Van scherpte 1 tot scherpte 5. Door verschillende mesjes uit te proberen weet u na enige tijd wat de ideale combinatie is voor uw huid en haartype. Een scheerbeurt zal op deze manier fijn en comfortabel zijn. 
 

Wat helpt tegen jeuk na scheren?

Naast het gebruik van een goed scheermes is een goede scheercrème of scheerolie ook van belang om jeuk na het scheren tegen te gaan. Het is natuurlijk sowieso van belang om uw huid goed te verzorgen om irritatie te voorkomen. 
Wij adviseren u gebruik te maken van een crème of olie en geen scheerschuim. Scheerschuim uit een bus werkt feitelijk hetzelfde als slagroom uit een spuitbus. U krijgt een hoop lucht en weinig product. Dit in tegenstelling tot scheercrème. Scheercrème uit een pot brengt u aan met een scheerkwast.

 

De scheercrème maakt u tot scheerschuim door het met een beetje water in een kommetje te kloppen. Ook kunt u het ook al kloppend direct op de huid aanbrengen. Het schuim is hierdoor lekker dik en barst van de verzorgende bestanddelen. Het verzorgt, hydrateert en beschermd de huid en maakt de haren zacht. 

 

Het schuim zorgt voor een gladde beschermende barrière tussen de huid en het scheermes. Het mes glijdt hierdoor over de huid en u hoeft geen druk uit te oefenen om de haren af te scheren. Na het scheren bevelen wij aan om een goede aftershave balm of lotion te gebruiken. Dit om de huid extra tot rust te laten komen, het te laten kalmeren en nog beter te hydrateren.  
 

Gevoelige huid bij scheren

Heeft u een hele gevoelige huid, dan is het van belang om verzorgingsproducten aan te schaffen die geen alcohol en of parfums bevatten. Deze kunnen namelijk voor allergische reacties zorgen, waardoor u toch na bovenstaande scheerbeurt last krijgt van irritatie, rode bultjes en jeuk.

 

Bij ’t Scheerhuys hebben wij bewust gekozen voor hoogwaardige verzorgingsproducten. Dit betekent dat al onze producten zo’n natuurlijk mogelijke basis hebben qua ingrediënten. Geen kunstmatige geur- en kleurstoffen. Vrij van plastics, siliconen en alcohol. Daarnaast hebben veel van onze merken een speciale lijn voor de gevoelige huid ontwikkeld.

 

Met dit stappenplan kunt u genieten van uw scheerbeurt en hoeft u nooit meer bang te zijn voor jeuk na het scheren.

Ontdek het zelf en geniet van zorgeloos scheren met een safety razor. Bestel 'm nu!

.js");