opc_loader

Menu


..

NL GRATIS verzonden vanaf 55,-  BE Gratis verzonden vanaf 80,-   GRATIS afhalen in onze winkel   Snelle levering   14 dagen retourgarantie*

 

Duurzaam scheren

Duurzaam scheren, past dat bij mij? In een tijd waar men veel meer na denkt over duurzaam consumeren en afscheid neemt van oude gewoontes is het soms ook goed om terug te kijken naar oude ideeën. 

 

De Safety Razor

Vanaf begin 1900 komt de safety razor op het toneel. Een handzame houder die veiliger in gebruik is als het open scheermes, dat al jaren dienst doet. De wedge, het scheermesje uit die tijd, was klein en makkelijker scherp te houden als het open scheermes. Het design van de krabber en het scheermesje is in de loop van de jaren wat veranderd, maar het idee blijft het zelfde.  Op een makkelijke, schone, comfortabele en duurzame manier nat scheren. 

Een andere mooie bijkomst is dat het scheren voor dames gemakkelijker werd.  Er kwamen zelfs mini safety razors op de markt voor de wenkbrauwen en gebogen exemplaren. Waarmee de oksels makkelijker te scheren waren. 

 

Safety Razor voor dames en heren

Tegenwoordig bestaat er weinig verschil meer tussen een safety razor voor dames of voor mannen. Voor iedereen is er wel een kleur of ontwerp te vinden dat past bij de gebruiker.  Niet alleen mannen stappen door kosten en gebruiksduur van een mesje over van een Multi mesje naar een double edge mes. Maar ook veel vrouwen gaan duurzaam scheren. 
 

Multi mesjes

Een Multi mesje, denk aan de bekende gillette mach 3 en fusion of de venus scheermesjes voor vrouwen, gaan eigenlijk maar 1 a 2 scheerbeurten goed mee. Ze raken snel verstopt met mesjes, zijn daardoor moeilijk schoon te houden en voelen gauw bot aan.  Een safety razor verbruikt maar 1 mesje van een paar cent. De haren worden beter afgevoerd en mocht er wat achter blijven dan is de kop makkelijk op te draaien en schoon te spoelen. Uit onze ervaring blijft dat een double edge mesje gauw 5 tot 7 scheerbeurten mee gaat. Nog een voordeel is is dat er veel meer variatie is in de scherptes van double edge mesjes. 

Men heeft een schaal op gesteld van 0 t0t 5. 0 zijn de mildste mesjes en 5 de aller scherpste. Naast dat u veel keus heeft uit houders, qua gewicht en ontwerp, kunt u dus ook het ideale scheermesje voor uw type huid uitzoeken. Bij een multi-mesjes systeem kunt alleen kiezen uit veel of nog meer mesjes.

 

Doorgaans is de regel dat u met een dunne haar of een gevoeligere huid beter uit bent met een mild mesje en als u een dikke, stugge baardgroei heeft u beter kunt kijken naar een scherper mesjes. Voor wie al wat meer ervaring heeft is het nog interessant om te kijken naar een openkam, slant of verstelbare krabber. Zo kunt u uw scheermes nog beter aanpassen aan uw scheerbehoeften. Omdat de scheergebieden bij dames vaak anders zijn als bij mannen volstaat een geslote kam met een medium double egde mesje voor de vrouw vaak al. 
 
De weg naar kwaliteit, duurzaamheid en goedkoper hoeft dus niet meer uitgevonden te worden. Het is er al jaren. Rest ons u alleen nog veer scheerplezier te wensen! 

 

Meer weten over duurzaam scheren?

Wilt u meer weten over duurzaam scheren? Of bent u benieuwd welke scheerartikelen het beste bij u passen? Neem vrijblijvend contact met ons op.

.js");